Táncoló kakadu tanít minket a fejlődésről

A kutatók megállapították, hogy a mára már bátran internetes hírességnek nevezhető kakadu, Hógolyó összesen 14 egyedi mozdulattal és öt idegmozdítással rendelkezik.

Drónnal követett papagájok

A Földön található papagáj fajok egy jelentős része napjainkban valamilyen mértékben veszélyeztetett. A kritikus besorolást kapott fajok megmentése érdekében komplett szakember-gárdák tevékenykednek.

Galléros papagáj

A Galléros papagáj egy nagytestű madár, érdekessége, hogy mérete és tollazata is eltér a különféle területeken élő egyedéknél a fajtán belül is.

A Papagáj, mint madárcsalád

A papagájokat ketrecmadárként tartották ősi idők óta, és mindig népszerűek voltak, mert szórakoztatóak, intelligensek és gyakran szeretetteljesek is egyben.

A papagájok játékai

Papagájunk a természetben egy egész nap pörgő kis szórakozógép. Házi tartásnál amennyire csak lehet, fel kell tudnunk dobni a mindennapjait, aminek az egyik legjobb eszköze a játék.

Papagájok kopaszodása

A papagájoknál jelentkező időszakos tollvesztés egy természetes jelenség, a vedlés következménye. Ezt meg kell tudni különböztetni a valamilyen betegség miatti tollvesztéstől.

41 cikk, 1./7 oldal
KÖVETKEZŐ