Kispapagájok nevelése

Az újszülött papagájok érkezése mindig nagy öröm - a gazdának, de a papagájok sokszor bizony rossz szülők, magukra hagyják a kicsiket. Ilyenkor az ember közbeavatkozása szükséges.

Mitől jó háziállat a papagáj?

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy valamilyen kisállatot tartsanak a lakásukban, ezzel is kissé közelebb hozva az egyre távolodó természetet. Nekik jó opció egy papagáj.

A papagáj körmeinek levágása

A kisállatok, így a madarak és ezen belül a papagájok körme az emberéhez hasonlatosan folyamatosan növekszik. Ez a növekedés sokszor nemkívánatos, ilyenkor emberi közbeavatkozás szükséges.

A papagájok gazdaságtana

Vajon a papagájok tényleg annyira intelligensek, mint ahogy terjed róluk? Sok kutatót és tudóst buzdít kísérletezésre ez a kérdés, és időről-időre születik is valamilyen eredmény.

Minden papagájrajongó egyetérthet azzal az állítással, hogy az állatkínzók börtönt érdemelnek! Amerikában egy férfit utolért a törvény keze, amiért bántott egy papagájt.

Figaro, az állatvilág új sztárja

A legtöbb állati sztár kutya, macska vagy majom szokott lenni. Egy kakadunak köszönhetően most végre felzárkóztak a szárnyasok is, és egy tehetséges papagáj hódít a médiában.

28 cikk, 1./5 oldal
KÖVETKEZŐ