A papagájok játékai

Papagájunk a természetben egy egész nap pörgő kis szórakozógép. Házi tartásnál amennyire csak lehet, fel kell tudnunk dobni a mindennapjait, aminek az egyik legjobb eszköze a játék.

Papagájok kopaszodása

A papagájoknál jelentkező időszakos tollvesztés egy természetes jelenség, a vedlés következménye. Ezt meg kell tudni különböztetni a valamilyen betegség miatti tollvesztéstől.

Biztosítás a papagájra

Aki nagyobb számban vagy értékben tart papagájt, annak érdemes lehet elgondolkodnia egy kifejezetten rájuk vonatkozó biztosítás megkötésén, melyre már többféle lehetőség is kínálkozik.

A papagáj szemének védelme

A papagájok szemének egészsége az étrendtől és a világítástól függ. Táplálékuknak megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia természetes növényi anyagokat és karotinoidokat is, hogy A-vitamin-szintjük egészséges lehessen.

Ausztrál királypapagáj

Ez a papagájfajta Ausztrália területén őshonos. Az újszülött kicsik kézzel nevelve kezes, barátságos háziállatok lesznek, az okosabbak beszélni is megtanulnak. Jó körülmények között hosszú életűek.

Így utazz a papagájoddal

Aki papagájt tart, az biztos kerül olyan helyzetbe élete során, amikor egy hirtelen jött utazás idejére nincs kire bízni a madarat, és az lesz a vége, hogy kénytelen magával vinni. Ez embernek és papagájnak egyaránt komoly kalandot jelent.

37 cikk, 1./7 oldal
KÖVETKEZŐ