Minden papagájrajongó egyetérthet azzal az állítással, hogy az állatkínzók börtönt érdemelnek! Amerikában egy férfit utolért a törvény keze, amiért bántott egy papagájt.

Figaro, az állatvilág új sztárja

A legtöbb állati sztár kutya, macska vagy majom szokott lenni. Egy kakadunak köszönhetően most végre felzárkóztak a szárnyasok is, és egy tehetséges papagáj hódít a médiában.

Costa Rica-ban bezárnak az állatkertek?

A politikusok állatvédelminek szánt intézkedései sokszor a valóságtól teljesen elrugaszkodottak. Szerencsére Costa Rica-ban a furcsa tervekből végül mégsem lett valóság.

A tanulóvezetőt csak a papagáj felügyeli

Szép dolog az állatszeretet, de nem feltétlenül szerencsés dolog, ha valaki még autózni is csak a papagája társaságában hajlandó, pláne úgy, ha a papírjai sincsenek tökéletesen rendben.

Egy madár sem választhatja meg a gazdáját, sajnos nem tehet mást azon kívül, hogy elviseli, amennyire lehet. Egy labilis gazda ügy nem ritkán a rendőrségig is eljut.

Egy papagáj, mint bizonyíték

Ritkán tapasztalható, hogy egy állat tanúként szerepeljen a bíróságon. Persze Amerikában ez sem lehetetlen, ráadásul most egy papagájjal esett meg, hogy a bíróság kihallgatta.

24 cikk, 1./5 oldal
KÖVETKEZŐ