A papagájegészség megőrzése
Következzen egy bemutató jellegű lista a papagájtartók időszakos teendőivel, mely az egészség megőrzésével kapcsolatos feladatokra van kihegyezve.

Sokan szeretik az ilyen, felsorolás jellegű teendő-ismertetést, ezt egyszerűen lehet rögzíteni telefonba és összekapcsolni a naptárral, így egész biztos nem lesz elfelejtve semmi. Ezek fontos, mégis gyakran elhalasztott dolgok, melyek elősegíthetik a háziállatként tartott papagájok jóllétét.



Január és február

Új év, új kezdet! Azoknál a madaraknál, ahol szükség van időszakos orvosi felülvizsgálatra (például egy korábbi kezelés miatt), ez az időszak teljesen megfelel erre. Ehhez persze rendelkezni kell egy megfelelő állatorvossal, hiszen nem mindegyikük vállal papagájokat. Ezt azért is jó ebben a formában megejteni, mert nem szerencsés először olyan helyzetben találkozni egy ismeretlen dokival, amikor betegség vagy vészhelyzet állt elő. Jobb egy általános vizsgálattal megejteni az ismerkedést békeidőben. Papagájokkal is foglalkozó állatorvost ma már online lehet a legegyszerűbben és legkényelmesebben találni. A találkozó előtt érdemes lehet felírni néhány kérdést a papagájtartással kapcsolatban is, az orvos egész biztos tudja rájuk a választ.



A február egy szeretetteli hónap, és az egyik módja annak, hogy megmutassuk a kedvtelésből tartott madár iránti szeretet, az, hogy befektetünk az egészségébe. A kisállat-tulajdonosok szerencsések, mert ma már számos cég kínál komplex terveket a háziállatok egészségügyire. Persze itt sem mindegyik foglalkozik madarakkal, meg kell találni a megfelelőt. A papagájok hosszú életű társak, tehát az egészségükbe fektetett munka mindig megtérül.



Ezek az egészségügyi programok komolyabb vizsgálatokat és életviteli tanácsokat tartalmaznak. A végeredmény mindig függ a madár fajától, korától és egészségügyi előzményeitől is.





Címkék:
Fejlődés Időjárás Papagájtartás