A papagáj pozitív megerősítése

A cím a háznál tartott papagáj nevelésének kulcsa. Az okosabb egyedek ezzel a módszerrel gyakorlatilag önmaguktól tanulnak, a gazdi számára pedig szórakoztató a folyamat.

Új papagáj nevelése

Egy új papagáj beszerzése a meglévők mellé mindig sok izgalommal jár. Érdemes átesni vele az alapvető orvosi vizsgálatokon és jó, ha nem engedjük azonnal a meglévő madarak közé.

Ilyen madár a Kakapo

A kakapó, más néven bagolypapagáj éjszaka aktív, földön fészkelő, röpképtelen, nagytestű madárfaj, amely Új-Zélandon őshonos. A világ egyik legritkább madara. Viselkedéséből azonban nagyon sokat tanulhatunk.

Táncoló kakadu tanít minket a fejlődésről

A kutatók megállapították, hogy a mára már bátran internetes hírességnek nevezhető kakadu, Hógolyó összesen 14 egyedi mozdulattal és öt idegmozdítással rendelkezik.

Drónnal követett papagájok

A Földön található papagáj fajok egy jelentős része napjainkban valamilyen mértékben veszélyeztetett. A kritikus besorolást kapott fajok megmentése érdekében komplett szakember-gárdák tevékenykednek.

Galléros papagáj

A Galléros papagáj egy nagytestű madár, érdekessége, hogy mérete és tollazata is eltér a különféle területeken élő egyedéknél a fajtán belül is.

50 cikk, 2./9 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ