Új papagáj nevelése

Egy új papagáj beszerzése a meglévők mellé mindig sok izgalommal jár. Érdemes átesni vele az alapvető orvosi vizsgálatokon és jó, ha nem engedjük azonnal a meglévő madarak közé.

Ilyen madár a Kakapo

A kakapó, más néven bagolypapagáj éjszaka aktív, földön fészkelő, röpképtelen, nagytestű madárfaj, amely Új-Zélandon őshonos. A világ egyik legritkább madara. Viselkedéséből azonban nagyon sokat tanulhatunk.

Táncoló kakadu tanít minket a fejlődésről

A kutatók megállapították, hogy a mára már bátran internetes hírességnek nevezhető kakadu, Hógolyó összesen 14 egyedi mozdulattal és öt idegmozdítással rendelkezik.

Drónnal követett papagájok

A Földön található papagáj fajok egy jelentős része napjainkban valamilyen mértékben veszélyeztetett. A kritikus besorolást kapott fajok megmentése érdekében komplett szakember-gárdák tevékenykednek.

Galléros papagáj

A Galléros papagáj egy nagytestű madár, érdekessége, hogy mérete és tollazata is eltér a különféle területeken élő egyedéknél a fajtán belül is.

A Papagáj, mint madárcsalád

A papagájokat ketrecmadárként tartották ősi idők óta, és mindig népszerűek voltak, mert szórakoztatóak, intelligensek és gyakran szeretetteljesek is egyben.

49 cikk, 2./9 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ