Így utazz a papagájoddal

Aki papagájt tart, az biztos kerül olyan helyzetbe élete során, amikor egy hirtelen jött utazás idejére nincs kire bízni a madarat, és az lesz a vége, hogy kénytelen magával vinni. Ez embernek és papagájnak egyaránt komoly kalandot jelent.

Gyakori betegségek

A papagájok betegségeinek felismerése nem könnyű feladat, komoly tapasztalat szükséges hozzá. A jelekből sokszor nem egyszerű reális következtetést levonni, ezért gyanú esetén a legjobb megoldás az állatorvos.

Több gyakorlást a papagájnak!

A vadonban a papagájok és más kedvtelésből tartott madarak naponta több száz mérföldet repülnek, kúsznak-másznak az élelemért és részt vesznek számtalan más, a túléléshez kapcsolódó tevékenységben melyek intenzív fizikai edzést nyújtanak nekik.

Papagájok: páratartalom és fürdés

Mi emberek nagyon érzékenyek vagyunk a környezetünkre. Nincs ez másként a szárnyas háziállatoknál sem, csak ők nem képesek elmondani, mik az igényeik, ezért az ember feladata a megfelelő papagájtartási körülmények megteremtése.

Kispapagájok nevelése

Az újszülött papagájok érkezése mindig nagy öröm - a gazdának, de a papagájok sokszor bizony rossz szülők, magukra hagyják a kicsiket. Ilyenkor az ember közbeavatkozása szükséges.

Mitől jó háziállat a papagáj?

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy valamilyen kisállatot tartsanak a lakásukban, ezzel is kissé közelebb hozva az egyre távolodó természetet. Nekik jó opció egy papagáj.

38 cikk, 2./7 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ