Biztosítás a papagájra

Aki nagyobb számban vagy értékben tart papagájt, annak érdemes lehet elgondolkodnia egy kifejezetten rájuk vonatkozó biztosítás megkötésén, melyre már többféle lehetőség is kínálkozik.

A papagáj szemének védelme

A papagájok szemének egészsége az étrendtől és a világítástól függ. Táplálékuknak megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia természetes növényi anyagokat és karotinoidokat is, hogy A-vitamin-szintjük egészséges lehessen.

Ausztrál királypapagáj

Ez a papagájfajta Ausztrália területén őshonos. Az újszülött kicsik kézzel nevelve kezes, barátságos háziállatok lesznek, az okosabbak beszélni is megtanulnak. Jó körülmények között hosszú életűek.

Így utazz a papagájoddal

Aki papagájt tart, az biztos kerül olyan helyzetbe élete során, amikor egy hirtelen jött utazás idejére nincs kire bízni a madarat, és az lesz a vége, hogy kénytelen magával vinni. Ez embernek és papagájnak egyaránt komoly kalandot jelent.

Gyakori betegségek

A papagájok betegségeinek felismerése nem könnyű feladat, komoly tapasztalat szükséges hozzá. A jelekből sokszor nem egyszerű reális következtetést levonni, ezért gyanú esetén a legjobb megoldás az állatorvos.

Több gyakorlást a papagájnak!

A vadonban a papagájok és más kedvtelésből tartott madarak naponta több száz mérföldet repülnek, kúsznak-másznak az élelemért és részt vesznek számtalan más, a túléléshez kapcsolódó tevékenységben melyek intenzív fizikai edzést nyújtanak nekik.

41 cikk, 2./7 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ