Drónnal követett papagájok

A Földön található papagáj fajok egy jelentős része napjainkban valamilyen mértékben veszélyeztetett. A kritikus besorolást kapott fajok megmentése érdekében komplett szakember-gárdák tevékenykednek.

Galléros papagáj

A Galléros papagáj egy nagytestű madár, érdekessége, hogy mérete és tollazata is eltér a különféle területeken élő egyedéknél a fajtán belül is.

A Papagáj, mint madárcsalád

A papagájokat ketrecmadárként tartották ősi idők óta, és mindig népszerűek voltak, mert szórakoztatóak, intelligensek és gyakran szeretetteljesek is egyben.

A papagájok játékai

Papagájunk a természetben egy egész nap pörgő kis szórakozógép. Házi tartásnál amennyire csak lehet, fel kell tudnunk dobni a mindennapjait, aminek az egyik legjobb eszköze a játék.

Papagájok kopaszodása

A papagájoknál jelentkező időszakos tollvesztés egy természetes jelenség, a vedlés következménye. Ezt meg kell tudni különböztetni a valamilyen betegség miatti tollvesztéstől.

Biztosítás a papagájra

Aki nagyobb számban vagy értékben tart papagájt, annak érdemes lehet elgondolkodnia egy kifejezetten rájuk vonatkozó biztosítás megkötésén, melyre már többféle lehetőség is kínálkozik.

46 cikk, 2./8 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ