Costa Rica-ban bezárnak az állatkertek?

A politikusok állatvédelminek szánt intézkedései sokszor a valóságtól teljesen elrugaszkodottak. Szerencsére Costa Rica-ban a furcsa tervekből végül mégsem lett valóság.

A tanulóvezetőt csak a papagáj felügyeli

Szép dolog az állatszeretet, de nem feltétlenül szerencsés dolog, ha valaki még autózni is csak a papagája társaságában hajlandó, pláne úgy, ha a papírjai sincsenek tökéletesen rendben.

Egy madár sem választhatja meg a gazdáját, sajnos nem tehet mást azon kívül, hogy elviseli, amennyire lehet. Egy labilis gazda ügy nem ritkán a rendőrségig is eljut.

Egy papagáj, mint bizonyíték

Ritkán tapasztalható, hogy egy állat tanúként szerepeljen a bíróságon. Persze Amerikában ez sem lehetetlen, ráadásul most egy papagájjal esett meg, hogy a bíróság kihallgatta.

Papagájok szezonális táplálkozása

A papagájok tápláléka gyümölcsből, zöldségből és magokból áll. Ezeknek az alapanyagoknak a keverékét mindig a szezonnak megfelelő arányban kell összeállítani.

Papagájok tenyésztése és nevelése, 3. rész

A vadon élő madarak védelmére nem lehet elég nagy hangsúlyt fektetni. Mivel élőhelyük folyamatosan csökken, minden emberi segítségre szükségük van a fennmaradáshoz.

28 cikk, 2./5 oldal
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ