Papagájok tenyésztése és nevelése, 2. rész
A jó papagájtenyésztő mindig tanul. A Loro Parque papagájközpont folyamatosan tart szemináriumokat és továbbképzéseket az érdeklődőknek.




A PAPAGEIEN magazin 2017 végén a Loro Parque Fundación közreműködésével német nyelvű műhelyt szervezett a papagájtenyésztés szakértői számára. Az interaktív műhely a Loro Parque Fundación létesítményeiben zajlott, ahol a csúcsminőségű előadók, mint például Dr. Petra Wolf tanár, tudást és tapasztalatot cseréltek a táplálkozással és az állatgyógyászattal kapcsolatban.




Előadást tartott még Dr. Michael Lierz professzor, a Giessen Egyetem németországi ágazatának képviselője, aki rendszeresen hozzájárul a Loro Parque Fundación munkájához. Prezentációjában elmagyarázta a megfelelő állatorvosi közreműködés fontosságát a papagájok bármely tenyésztési fázisát illetően, mely együttműködés kulcsfontosságú a sikeresebb eredmények elérésében és biztosítja a sikerességet.




Szintén figyelemre méltó esemény volt a Pirosálarcos aratinga (Psittacara mitratus) tenyésztése. Ez a faj nagyon gyakori volt az európai madárházakban. Mára azonban megcsappant az állomány és már nehéz találni egy stabil tenyészetet ehhez a fajhoz. Ezért nagy öröm, hogy a Loro Parque Fundación-nál már 4 ilyen kismadár növekszik és az arcuk is elkezdte felvenni szüleik piros színét.





Címkék:
Ararauna Fejlődés Felszerelések Ivarérett Papagájfajták Szaporodás Viselkedés