A tanulóvezetőt csak a papagáj felügyeli
Szép dolog az állatszeretet, de nem feltétlenül szerencsés dolog, ha valaki még autózni is csak a papagája társaságában hajlandó, pláne úgy, ha a papírjai sincsenek tökéletesen rendben.

Angliában a kezdő vezetők kötelesek egy tapasztalt kísérővel megtenni az első újtaikat. Egy rendőrségi ellenőrzés során a West Yorkshire-i jard azt állapította meg, hogy egy tanulóvezető nőt csak egy papagáj kísérte, mint másodlagos sofőr. A hölgy az M62-es autópályán haladt, amikor a rendőrség megállította.





A papagájról készült kép mellett a West Yorkshire Rendőrség twitterelte a következőket:
"Köszöntsétek újdonsült kis barátunkat! Sajnos a tulajdonosának csak ideiglenes jogosítványa volt, és mivel a papagájok nem engedélyezettek kezdő vezetok felügyeletére, a jármuvet kénytelenek voltunk lefoglalni". A közleményben a rendőrség azt is megemlítette, hogy ezzel a fajta vezetői engedéllyel egyáltalán nem is lett volna szabad autópályán közlekednie, és a tetejébe a sebességhatár átlépéséért is felelnie kell.





Mark Bownass rendőr az esettel kapcsolatosan nem mulasztotta el megemlíteni a szabályok betartásának fontosságát. "Ha a hölgy balesetet szenved vagy okoz az adott útszakaszon, még a biztosítása sem lett volna érvényes a szabályszegés miatt".


Címkék:
Papagájtartás Szórakozás Viselkedés