Papagájok tenyésztése és nevelése, 3. rész
A vadon élő madarak védelmére nem lehet elég nagy hangsúlyt fektetni. Mivel élőhelyük folyamatosan csökken, minden emberi segítségre szükségük van a fennmaradáshoz.

A 2. részben ismertetett konferencián a résztvevők olyan hasznos témákat boncolgattak, mint a papagájok valódi helyzete a vadonban és a szabályozott környezetben. Mindennek célja az állományok megóvása és kezelése, illetve továbbtenyésztése. A cél az oktatási programokban és a természetvédelmi projekt szereplő madarak megvédése.




A műhely résztvevői megnézhettek élőben egy érdekes műtétet, amelyet a Loro Parque Fundación klinikáján hajtott végre a szövetség állatorvosa, Nuhacet Fernández.

A műhely egy teljes programot kínált, és nagyon jó érzéseket hagyott hátra. Két fontos résztvevő volt Horst Lehmannt és Heinz Weschenfelder, akik már sokadik alkalommal állandó szereplők voltak.




A "Poema del Mar" akvárium megnyitója szintén fontos esemény volt. Ez a felülmúlhatatlan akvárium a Gran Canaria szomszédos szigetén található, és a Loro Parque csoporthoz tartozik. A vízi fajok széles választékát kínálja egyedülálló környezetben. A Loro Parque Fundación ezeket a lehetőségeket használja a tengeri világ kutatási és továbbképzési programjainak folytatásához, de a papagájok szerelmesei is kellemes meglepetésekkel találkozhatnak itt.

Címkék:
Ararauna Fejlődés Hullámospapagáj Papagájfajták Papagájtartás Párzás Szaporodás Viselkedés