Egy papagájt gyászoló öngyilkosjelölt
Egy madár sem választhatja meg a gazdáját, sajnos nem tehet mást azon kívül, hogy elviseli, amennyire lehet. Egy labilis gazda ügy nem ritkán a rendőrségig is eljut.

Allan Clarke (54) megúszta a börtönt, miután bűnösnek találták a rendőrség felesleges zaklatásáért és más úthasználók kárára elkövetett rongálásért. A férfi a rendőrséget hibáztatta papagája haláláért és öngyilkossággal fenyegetőzött. A Liverpool Echo szerint a papagáj a férfi letartóztatását követően pusztult el, mert a rendőrök elszállították a lakásból.




A bíróság meghallgatta a rendőrök beszámolóját arról, hogyan kellett lezárniuk egy komplett útszakaszt, mert Mr Clarke felült egy hídpillérre, kötéllel a nyakában. A vádlott a bíróságon elismerte, hogy nem volt komoly öngyilkossági szándéka, csak valahogy fel akarta hívni magára a figyelmet. Végül 160 angol font büntetést róttak ki rá, a börtönbüntetést elkerülte.

Andrew Shaw, a kerületi bíró azt mondta: "van az ügyben egy valamekkora tragikus irónia is, amiért a saját szomorúsága miatt másokat hibáztat, és nagyszámú nézőközönséget sokkol egy ilyen előadással csak azért, hogy bosszút álljon a rendőrökön".

Címkék:
Agresszió Papagájfajták Papagájtartás Viselkedés