Börtönbüntetés a papagáj miatt
Minden papagájrajongó egyetérthet azzal az állítással, hogy az állatkínzók börtönt érdemelnek! Amerikában egy férfit utolért a törvény keze, amiért bántott egy papagájt.

Egy amerikai férfi féléves börtönbüntetést kapott, mert megszúrta ex-barátnője papagáját egy villával. A vádlott azzal védekezett, hogy nagy mennyiségű antidepresszáns gyógyszert szedett be amire whiskyt ivott, ezért nem emlékezett arra, hogy mi történt, és nem is volt tudatánál. Az ügy bevallása szerint baleset volt, mert csak annyi történt, hogy a villával a kezében elcsúszott.

A nyomozás szerint a vádlott, a 63 éves Richard J. Atkinson egyedül tartózkodott a házaspár Everett-ben található otthonában, amikor tettét elkövette. A rendőrségi eljárás azonban bűnösnek hozta ki a férfit, a vád családon belüli erőszak és állatkínzás. A Snohomish megyei fellebbviteli bíróság rövid időn belül 6 hónapos börtönbüntetést ítélt meg neki.





A bíróság előtt Atkinson védőügyvédje, William Steffener elmondta, hogy ügyfele nem emlékezett arra, mi történt, és azt állította, nem volt tudatánál illetve dührohama is volt.

A bíróság elrendelte a vádlott pszichiátriai kivizsgálását. Az ítélet szerint a madár értékét és az eset közben összetört ingóságokat is meg kell fizetni ex-barátnője számára, és a következő 5 évben egyáltalán nem tarthat semmiféle állatot.

A bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy Atkinson tette "aljas" és "borzalmasan barbár" volt, és reméli, hogy az elítélt a börtönben meg fog javulni.

Címkék:
Agresszió Ararauna Fejlődés Felszerelések Papagájfajták Viselkedés